Friluftshuset og Sørenga

På Sørenga vil vi samle opp den unge energien og by på god stemning med kule aktiviteter og avslapning i sola. Det blir chillout med hengekøyer, slakkline og bading. På vannet kan du prøve kajakk gratis og det blir guidede turer rundt i indre Oslofjord (krever påmelding). Buldrerommet er åpent og på plassen foran Friluftshuset smeller vi like så godt opp et klatretårn for dere som vil teste klatretak litt høyere oppe. På kveldene kjører vi på med foredrag hver kveld med ulike temaer innen friluftsliv. Målet er å inspirere og motivere til å teste ut nye aktiveteter og områder.

Stisykling

Vi setter opp en stisykletur til Ekebergåsen før foredraget på søndag så her har du sjansen til en hel dag med både aktivitet og inspirasjon. Turen går fra Friluftshuset kl 11:00. Mer info her!

Klatretårn

Klatretårnet er åpent:
Torsdag-fredag: 13:00-20:00
Lørdag: 11:00-16:00

Lørdag kl 12:00 blir det også lagt opp til en konkurranse med muligheten til å vinne fete premier!

Chillout

Vi setter opp en slakkline for de som vil teste ut balansen og det blir hengekøyer for de som heller vil ta det rolig.

Åpent:
Onsdag-fredag: 13:00-20:00
Lørdag-søndag: 11:00-16:00.

Kajakk

Prøving av kajakk hver dag gjennom uken; 
Onsdag-fredag: 16:30-18:30
Lørdag-søndag: 13:00-16:00 

Her kan du prøve kajakk under trygge forhold med hjelp av våre dyktige instrukøtrer og frivillige.

Guidede turer;
Torsdag: 17:00, (link til tur her)
Lørdag: 09:00 (link til tur her)

Begge turer varer inntil 3 timer og blir ledet instruktører.

Buldring

Buldrerommet er åpent for prøving:
Onsdag-fredag: 13:00-20:00
Lørdag-søndag: 11:00-16:00.

Foredrag

Det blir et nytt tema for hver kveld, med spennende foredragsholdere og DNT representanter. Foredragene innledes med intro til hver aktivitet, og det deles ut tips og triks til alt fra hvordan, hvor og når. Temaene blir klatring, kajakk og sykling. 

Onsdag 6. juni, Tema klatring. 
Intro av fjellsportinstruktører fra DNT og spennende fordrag fra Arne Larsen, Paula Voldner og Anne-Mette Vibe. Den røde tråden blir kvinnelige pionerer innen klatring!

Torsdag 7. juni, Torsdagsmiks av DNT ung Oslo.
Intro av DNT ung Oslos turledere med tips til turer i nærområdet. De får besøk av Gunhild og Helene fra turjenter.no som fikk en kickstart på friluftslivet etter å ha vunnet plass på Camp Ousland i 2017.

AVLYST: Fredag 8. juni, Tema kajakk. 
Nyttige tips til hvordan pakke en kajakk for tur, samt fine turer i nærområdet av DNTs Kristoffer Vandbakk. Anders Thygesen vil senere holde et foredrag om hvordan han bygde sin egen kajakk etter eskimoisk vis og la i vei langs Norges langstrakte kyst.

Søndag 10. juni, Tema sykkel. 
Kom deg ut på stiene i marka! Representanter fra DNT viser deg hvilke områder som gjelder og hvordan du begynner. Videre kommer Mikkel Soya Bølstad og snakker om hvordan bruke sykkelen som et framskomstmiddel for ulike eventyr i naturen.